Tekst & Verhalenfluisteraar

We hebben verhalen nodig

Cursus of Workshop SPEEL EEN MONOLOOG

 
Op een druilerige woensdagmiddag in de aula zag ik het meest indrukwekkende toneelstuk ooit. Het was een toneelstuk waarin schilderijen tot leven kwamen. Echt waar! Mensen stapten uit een schilderij en kwamen voor mijn ogen tot leven. En telkens als een figuur uit een schilderij stapte en begon te spreken, luisterde ik als betoverd naar de woorden. Het waren de juffen en meesters met hoge pruiken op en verkleed in ouderwetse kostuums, maar dat zag ik pas bij het applaus.

Twee jaar later stond ik zelf op het podium en speelde ik in Vrees en Geluk een valse aanklaagster, die een pleidooi hield om de koningin te onthoofden. Het was mijn eerste monoloog. Ik voelde me als een vis in het water en genoot met volle teugen.
Geen wonder dus dat ik later naar de toneelschool ben gegaan. Niet om actrice te worden, maar docent drama. Er schuilt namelijk ook een docent in mij. Ik speel niet alleen zelf graag met verschillende personages en teksten, maar vind het ook heel leuk om dat aan anderen te leren.

In de cursus SPEEL EEN MONOLOOG leer je hoe je een personage creëert; wat zijn drijfveren en intenties zijn, hoe je personage praat en beweegt; hoe je een tekst tot leven brengt en nog veel meer. Of je nou jong of oud bent, stadsmens of dorpeling, een ervaren of beginnende speler, deze cursus is geschikt voor iedereen. Ik heb alvast zeven prachtige monologen uitgezocht waar je uit kunt kiezen, maar je kunt ook met een eigen tekst spelen.

Stap voor stap leer je hoe je op een overtuigende manier een monoloog presenteert. In tien lessen oefen je met de monoloog die je hebt uitgekozen. 

Wil je liever een snelle boost? Kies dan voor mijn tweedaagse workshop. Ook in de workshop ga je aan het werk met een zelfgekozen of eigen monoloog.

Van personages die uit schilderijen stappen tot monologen die tot leven komen: ik vind dit het leukste werk dat er is en verheug me erop je als cursist te verwelkomen! Doe je mee?Heb je nog vragen?

Bel of app me gerust op 06 19651179 of mail naar carolinebik@tekstenverhalenfluisteraar.nl