Tekst & Verhalenfluisteraar

We hebben verhalen nodig

Workshop SAMEN EEN VERHAAL MAKEN

 
Wanneer mensen samen komen en de tijd nemen om elkaar te spreken, ontdekken ze vaak dat ze meer met elkaar gemeen hebben dan ze eerst dachten. De buurvrouw, de winkelier en de docent blijken alle drie dezelfde liefde voor het Spaanse platteland te hebben. De stokoude man, de puberjongen en de vluchteling houden allemaal van gitaar spelen. De bankier, de timmervrouw en de danser starten alle drie hun dag met een meditatie. Mensen die op het eerste gezicht in niets op elkaar lijken, blijken bij nader inzien over sommige zaken hetzelfde te denken of te voelen.  Hoe leuk is dat.


Als groot liefhebber van verhalen wil ik samen met andere mensen een dag de tijd nemen om samen een verhaal te maken. Met elkaar ontdekken waarin we verschillen en waarin we overeenkomen en zo een verhaal maken. Ons unieke verhaal.
Deze dag is niet alleen interessant, omdat je met verschillende mensen samen een verhaal leert maken, maar ook omdat je elkaar en jezelf beter leert kennen. Bovendien is het een dag waarop je ontdekt hoeveel verhalen en anekdotes je in je hebt. Dikwijls verbazen mensen zich over hun eigen mooie of grappige herinneringen.


Hoe gaan we dat doen? Met simpele, toegankelijke oefeningen maak ik de verbeelding, fantasie en herinnering als het ware wakker. Bij jou, bij de anderen en bij mezelf komen zo bijna als vanzelf onze gemeenschappelijke geschiedenissen boven, waardoor we samen ons gemeenschappelijke verhaal kunnen schrijven. De gebeurtenissen en anekdotes uit onze verschillende levens komen zo tot leven in een verhaal van ons allemaal. Een uniek verhaal, passend bij ieder van ons. Een verhaal dat op de dag van de workshop geboren wordt.
Wie weet wordt het een populair verhaal. In ieder geval krijg je als deelnemer een week na afloop van de workshop je verhaal op schrift (digitaal).


Laten we samen ons unieke verhaal tot leven brengen!


Heb je nog vragen?
Bel of app me gerust op 06 19651179 of mail naar carolinebik@tekstenverhalenfluisteraar.nl